A Solus Capital

A Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt által kezelt kockázati alapok célja a korai, növekedési és érett szakaszban lévő innovatív cégek fejlesztésének felgyorsítása tőkebefektetés és szaktanácsadás révén, valamint az esetleges szinergikus kapcsolatok kiaknázása a bennük rejlő üzleti lehetőségek érdekében.

Jelentkezés

A Solus Capital (a korábban Primus Capital néven ismert alapkezelő átalakításával) azért jött létre, hogy a Solus I. Kockázati Tőkealapot kezelje. A Solus I. az Intelligens szakosodási kockázati tőkeprogram (GINOP-8.1.3/B-17), az MKB Bank, valamint stratégiai partnerei által társfinanszírozott ún. közös alap.

Solus Capital logo

A  Solus  I. Tőkealap 2023 végéig több mint 10 milliárd forintot fog kockázati tőkeként kihelyezni innovatív KKV-kba.

A Solus I. Tőkealapot  egy tapasztalt csapat kezeli az MKB Bank és stratégiai partnerei szakmai támogatása mellett, ennek révén a tőke mellett üzleti kapcsolatrendszerhez és egy potenciális (teszt) ügyféllbázishoz is hozzáférhetnek a portfóliónkba tartozó vállalkozások.

A Solus Capital a HVCA tagja, ezen túlmenően vezető beosztású munkatársaink számos helyen mentoráltak startupokat vagy vesznek részt jelenleg is ilyen jellegű programokban (pl. AHA Brainstore , Innovatív Generáció)   .