A Solus Capital

A Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt által kezelt kockázati alapok célja a korai, növekedési és érett szakaszban lévő innovatív cégek fejlesztésének felgyorsítása tőkebefektetés és szaktanácsadás révén, valamint az esetleges szinergikus kapcsolatok kiaknázása a bennük rejlő üzleti lehetőségek érdekében.

Jelentkezés

A Solus Capital jelenleg két alapot kezel: Solus I. és Solus II. Kockázati Tőkealapok. A Solus I. Alap az Intelligens Szakosodási Kockázati Tőkeprogram (GINOP 8.1.3/B-17), valamint az MKB Csoport és stratégiai partnerei mint magánpiaci befektetők által társfinanszírozott közös alap. A Solus I. Alap 2023 végéig több mint 13 milliárd forint kockázati tőkét fog kihelyezni innovatív és intelligens technológiákat alkalmazó KKV-kba.

Solus Capital logo

A Solus II. Alap a Digitális Jólét Pénzügyi Program – Tőkeprogram (GINOP-8.2.7-18), valamint az MKB Inkubátor mint magánpiaci befektető által társfinanszírozott közös alap.

A Solus II. Alap 2023 végéig 8 milliárd forint kockázati tőkét fog befektetni digitalizáció-fókuszú mikro-, kis- és középvállalkozásokba. A Solus I. és II. Tőkealapokat egy tapasztalt csapat kezeli az MKB Csoport és stratégiai partnerei szakmai támogatása mellett, ennek révén a tőkebefektetés mellett egyes esetekben üzleti kapcsolatrendszerhez, illetve akár potenciális (teszt-) ügyfélbázishoz is hozzáférhetnek a portfólióba tartozó vállalkozások. A Solus Capital a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) tagja.